8 Şubat 2016 Pazartesi

YUNAN TATLISI TARİFİ



MALZEMELER

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 limon kabuğu rendesi
Üzeri için:
  • 1 paket krem şanti
Şerbeti için:
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
    HAZIRLANIŞI
Yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz. Sıvı yağ, galeta unu, vanilya, kabartma tozu, limon kabuğu rendesi ve cevizleri de ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Karışımı kare orta boy borcama döküp fırına veriyoruz. Pişme süresi fırınınızın ısı derecesine bağlı hafif 160 derecede yavaş pişmesi daha güzel oluyor. Üzeri kızarana kadar pişmesi gerekiyor. Karışımı fırına verdikten sonra şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz. Kekimiz sıcak, şerbet soğuk olması gerekiyor. Pişen kekimize şerbeti döktükten sonra çekmesini bekliyoruz. En son üzerine krem şantimizi hazırlayıp sürdükten sonra istediğiniz şekilde ceviz, renkli şekerleme, hindistan cevizi zevkimize göre süslüyoruz. Afiyet olsun:) Ben bu tatlıya bayılıyorum, yiyenlerde kesin beğenecek eminim tavsiyem hemen deneyin.

( tarif kaynağı:  http://www.nefisyemektarifleri.com/yunan-tatlisi/ , fotoğraf kaynağı: https://www.google.com.tr/search?q=yunan+tatl%C4%B1s%C4%B1&espv=2&biw=1034&bih=751&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwibiMW_3-fKAhXJliwKHUyUD-MQ_AUIBigB#imgrc=rXiqR6XE0JJzaM%3A )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder