YUNAN TATLISI TARİFİ

MALZEMELER
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı ceviz
- 1 limon kabuğu rendesi
Üzeri için:
- 1 paket krem şanti
Şerbeti için:
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı şekerHAZIRLANIŞI
Yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz. Sıvı yağ, galeta unu,
vanilya, kabartma tozu, limon kabuğu rendesi ve cevizleri de ekleyip çırpmaya
devam ediyoruz. Karışımı kare orta boy borcama döküp fırına veriyoruz. Pişme
süresi fırınınızın ısı derecesine bağlı hafif 160 derecede yavaş pişmesi daha
güzel oluyor. Üzeri kızarana kadar pişmesi gerekiyor. Karışımı fırına verdikten
sonra şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz. Kekimiz sıcak, şerbet soğuk
olması gerekiyor. Pişen kekimize şerbeti döktükten sonra çekmesini bekliyoruz.
En son üzerine krem şantimizi hazırlayıp sürdükten sonra istediğiniz şekilde
ceviz, renkli şekerleme, hindistan cevizi zevkimize göre süslüyoruz. Afiyet
olsun:) Ben bu tatlıya bayılıyorum, yiyenlerde kesin beğenecek eminim tavsiyem
hemen deneyin.
( tarif kaynağı: http://www.nefisyemektarifleri.com/yunan-tatlisi/ , fotoğraf kaynağı: https://www.google.com.tr/search?q=yunan+tatl%C4%B1s%C4%B1&espv=2&biw=1034&bih=751&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwibiMW_3-fKAhXJliwKHUyUD-MQ_AUIBigB#imgrc=rXiqR6XE0JJzaM%3A )
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder