17 Şubat 2016 Çarşamba

Bisküvili İrmik



 Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt,
  • 1 su bardağı irmik,
  • 1 su bardağı şeker,
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi,
  • 1 paket kakaolu bisküvi.
Üzeri için;
  • Çikolata sosu.

    Bisküvili İrmik Tatlısı Yapılışı

    Derin bir tencerenin içerisine, süt, toz şeker, irmik ve hindistan cevizi konulup karıştırılır.
    Daha sonra ocağın üzerine alınır ve kısık ateşte, kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirilir.
    Kaynara çıkıp kıvamını alan irmik tatlısı ocaktan alınır.
    Kek kalıbı su ile ıslatılır ve irmik tatlısının tamamı kalıba boşaltılır.
    Kaşık yardımıyla eşit şekilde kalıba yaydırılır ve bisküviler sırayla muhallebinin içine batırılır.
    Hazırlanan bisküvili irmik tatlısı, oda sıcaklığında ılındıktan sonra 2-3 saat kadar buzdolabında bekletilerek iyice soğuması sağlanır.
    Soğuyan irmik tatlısı, bıçak yardımı ile kenarlarından hava alması sağlanarak servis tabağına ters çevrilir ve kalıptan çıkartılır.
    Üzerine çikolata sosu dökülüp arzu edilen şekilde süslenir ve soğuk olarak servise sunulur.

    Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi
    ( KAYNAK: http://kadincatarifler.com/biskuvili-irmik-tatlisi )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder