10 Şubat 2016 Çarşamba

KREM ŞOKOLA 

MALZEMELER

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 80 gram bitter çikolata

    HAZIRLANIŞI

  1. Süt, şeker, nişasta, pirinç unu ve kakao malzemelerini sırasıyla bir kaba alıp karıştırıyoruz.
  2. Sonra koyulaşıncaya kadar kaynatıyoruz.
  3. Kaynadıktan sonra çikolatayı ekliyoruz.
  4. Çikolata eriyene kadar karıştırıyoruz.
  5. Sonrada kaselere ve ya kuplara alıp soğumaya bırakıyoruz.



    ( KAYNAK: 
    http://www.pratiktatlitarifleri.com/krem-sokola-tarifi )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder