10 Şubat 2016 Çarşamba

BURMA TATLISI


MALZEMELER
  • 2 YUMURTA
  • 1 SU BARDAGI SÜT YADA YOGURT
  • 1 SU BARDAGI SIVI YAG
  • 1 PAKET KABARTMA TOZU
  • BİR ÇİMDİK TUZ
  • ALDIGI KADAR UN
  • AÇMAK İÇİN NİŞASTA
  • Şerbeti için-tepsiye göre degişir miktar-
  • 3.5 su bardagı seker
  • 4.5 su bardagı su
  • 3-4 damla limon suyu
  • İÇİ İÇİN:CEVİZ YADA FINDIK (EZİK OLMADAN AGZA GELECEK SEKİLDE DOGRANMALI YADA CEKİLMELİ)
  • -ÜZERİ İÇİN MARGARİN YADA TEREYAG ERİTİLMELİ(sulu yag olmamasına dikkat)


    HAZIRLANIŞI
    • Yumurta-süt-yag-tuz-kabartma tozu ve un kulak memesi kıvamında yogrulacak.
    • acılmak üzere bezeler hazırlanır-kesinlikle nişasta ile acılmalı-incecik acılan bu hamur ortadan ikiye kesilir
    • ceviz yada fındık serpilir ve oklava ile sarılır-
    • sarılan yufka iki taraftan tutularak ortaya dogru sıkıştırılır yani büzülür ve oklavadan cıkarılır-
    • yukarıda görüldüğü gibi tepsiye dizilir-
    • isterseniz büzdükten sonra gül seklindede kıvrılır..
    • Üzerine kızdırdıgımız yag dökülür ve pişmek üzere fırına verilir-
    • Baska bir yerde serbet hazırlanır ve ılıtılır-
    • Fırından çıkan tatlılar kesilir ve üzerine ılıyan serbet dökülür.
    • O KADAR GÜZEL BİR HAMUR OLUYORKİ AGIZDA ERİYOR-BU HAMURU İLK BLOG BASLARINDA BASKA NERELERDE KULLANILACAGINI YAZMIŞTIM.
    • AFİYET OLSUN..


      ( KAYNAK: http://www.yemektarifleri.com/tarif/16006/burma-tatlisi )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder