8 Şubat 2016 Pazartesi

HAŞHAŞLI TATLI TARİFİ
1 su bardağı siyah haşhaş
1 su bardağı sıvı yağ
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
yarım su bardağı süt
1paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı un
Şerbeti için ;
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Üzeri için ;
Krem şanti



HAZIRLANIŞI
Öncelikle su ve şeker bir tencerede kaynatılarak şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır. Bu arada yumurta ile şeker köpürene kadar çırpılır. Diğer malzemelerde teker teker eklenerek çırpmaya devam edilir. Un en son kıvamına bakılarak eklenir. Kek hamuruna göre daha koyu bir hamur elde edilir. Ama çok koyu olmuş ise biraz daha süt ekleyebilirsiniz. Yağlanmış kalıba dökülerek 180 derecede ısıtılan fırında pişmeye bırakılır. Fırından çıkan haşhaşlı kekin üzerine soğuk olan şerbet dökülür. Kek soğuduktan sonra krem şanti tarifine göre hazırlanarak kekin üzerine sürülür. Afiyet olsun…

- ( tarif kaynağı: http://www.nefisyemektarifleri.com/hashasli-tatli/ , fotoğraf kaynağı: 
https://www.google.com.tr/search?q=YUNAN+TATLISI&biw=1440&bih=755&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwihmP2F_ufKAhWGWhQKHdnRA60Q_AUIBigB#tbm=isch&q=HA%C5%9EHA%C5%9ELI+TATLI&imgrc=JzeYYXZhPQr1PM%3A

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder