HAŞHAŞLI TATLI TARİFİ
1 su bardağı siyah
haşhaş
1 su bardağı sıvı yağ
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
yarım su bardağı süt
1paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı un
Şerbeti için ;
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Üzeri için ;
Krem şanti
Öncelikle su ve şeker bir tencerede kaynatılarak şerbet
hazırlanır ve soğumaya bırakılır. Bu arada yumurta ile şeker köpürene kadar
çırpılır. Diğer malzemelerde teker teker eklenerek çırpmaya devam edilir. Un en
son kıvamına bakılarak eklenir. Kek hamuruna göre daha koyu bir hamur elde
edilir. Ama çok koyu olmuş ise biraz daha süt ekleyebilirsiniz. Yağlanmış
kalıba dökülerek 180 derecede ısıtılan fırında pişmeye bırakılır. Fırından
çıkan haşhaşlı kekin üzerine soğuk olan şerbet dökülür. Kek soğuduktan sonra
krem şanti tarifine göre hazırlanarak kekin üzerine sürülür. Afiyet olsun…
- ( tarif kaynağı: http://www.nefisyemektarifleri.com/hashasli-tatli/ , fotoğraf kaynağı:
https://www.google.com.tr/search?q=YUNAN+TATLISI&biw=1440&bih=755&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwihmP2F_ufKAhWGWhQKHdnRA60Q_AUIBigB#tbm=isch&q=HA%C5%9EHA%C5%9ELI+TATLI&imgrc=JzeYYXZhPQr1PM%3A
- ( tarif kaynağı: http://www.nefisyemektarifleri.com/hashasli-tatli/ , fotoğraf kaynağı:
https://www.google.com.tr/search?q=YUNAN+TATLISI&biw=1440&bih=755&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwihmP2F_ufKAhWGWhQKHdnRA60Q_AUIBigB#tbm=isch&q=HA%C5%9EHA%C5%9ELI+TATLI&imgrc=JzeYYXZhPQr1PM%3A
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder